Etiketter

, , , ,

skosnoren_som_knyter_sig_sjalv_fargerFoto: Från SmartaSakers hemsida 

Att knyta skosnören har många personer, såväl gammal som ung, besvär med (speciellt verkar det vara ett problem för ungdomar eftersom man så ofta ser dem snubblande omkring med oknutna skosnören!). Skor med kardborrband finns förstås, men det här inlägget i bloggen gäller om man vill ha skosnören.

Så kallade ”självknytande skosnören” finns att köpa i handeln. Snörena på bilden ovan är från SmartaSaker, de finns i många färger och passar för sneakers, seglarskor m.fl. Längden är 120 cm utdragen och de fungerar genom att de rullar ihop sig av sig själv likt en telefonsladd. Klicka här
I en av butikens kundrecensioner kan man läsa: ”Dessa skosnören sparar mycket onödig stress! Bara att stoppa i fötterna och knalla iväg. Borde finnas att köpas på varje dagis! men även för oss äldre är det jätteskönt.”

Sportfirman Stadion har också ”självknytande skosnören” 120 cm långa.

Vidare finns elastiska runda skosnören för gympaskor. Dessa behöver bara knytas en gång och sen kan man ta av och på skorna utan att knyta upp dem igen. De finns i svart och vitt 90 eller 120 cm hos SmartaSaker. Klicka här
Andra som säljer elastiska skosnören är:
Hjälpmedelsteknik, de har vita, svarta & bruna 60 cm
Praktiskt.nu har vita, bruna & svarta 60 cm
Rehab Shop har vita & svarta 90 och 120 cm
Varsam har 90 & 120 cm i flera färger

Ytterligare en variant på skosnören är de lite ”häftigare” från U-lace 122973-b3d86e37da7d43a19a2c3cb21335f901 De består av korta skosnören, som kläms fast i de skodda hålen, vilka i regel finns på sneakers. Ofta används flera färger som flätas ihop. Vad som kan bli ett problem är om hålen är små, ofta fungerar det då om man använder tång.
Foto: U-Lace Store
U-Lace säljs bl.a.på Outdoor
Se hur de fungerar på Klicka här

Ett liknande skosnöre är Hickies, som verkar lättare att använda och som man inte behöver några verktyg till! De är tillverkade i gummi i en storlek som passar de flesta skor, även barnskor. De olika modellerna finns på Hickies hemsida.
Säljs av Coolstuff

…………………………………………………………………….
.

Ytterligare ett smart sätt för att slippa knyta skosnören, här med MAGNETER
(Har man Pacemaker, tror jag inte man skall ha magneter, de kan störa frekvensen).
Säljs av: https://zubits.com/

…………………………………………………………………….
.

Självknytande skosnöre modell rosett

Hjälpmedel Sam.skosnorelas

.

.

.

.

.
En annan lösning är att använda SNÖRLÅS (snörstopp, skosnörelås), se bilderna. Det vänstra är från SmartaSaker och de högra från Hjälpmedel Sam. Efter att trätt i snörena en gång, så kan de öppnas och stängas utan att knytas i fortsättningen. Snörlåset kan också användas på alla ställen där man vanligtvis har en fast rosettknut, i träningsbyxor, på väskor mm.
Snörlås varav en del är i barnmodell och en del är neutrala säljs av:
Amazon.com
Praktiskt.nu
Rehabshop
Reuma Shop
SmartaSaker
Varsam m.fl.
(Praktiskt.nu och Varsam har ”Skosnörelås” som sökord).

I SmartaSakers kundrecensioner kan man läsa angående snörlås: ”Mycket lätt att använda båda för vuxna och barn. Spar tid och underlättar processen i hallen” 

.

Många sportskor t.ex. Eccos har skor med elastiska skosnören och snörlås. Ett budgetförslag jag läste om var att använda ett vanligt resårband, som man sätter en knut på!
 ………………………………………………………………

Ett separat inlägg finns om skotillbehör som broddar, skohorn, stövelknektar, skomätare och något om elektriska skoputsmaskiner.
Klicka här 

…………………………………………………………………….

Uppdaterad 2017-03-05