Etiketter

, , , , , , , , , ,

Väskor 1

Små väskor för plånbok, mobil & småsaker

Om man har händerna upptagna med käpp, kryckor, rullator eller om man sitter i rullstol och lätt vill ha tag på nycklar, pengar, mobil, färdtjänstkort, kam, smink och andra småprylar finns det flera små väskor som är praktiska. De förslag på väskor som finns med i följande text passar såväl dam som herr.

Varsam.BLIXTLASGREPP01Har man svårt att öppna och dra igen blixtlås i väskor kan Blixtlåsgrepp underlätta, de brukar passa till blixtlås vars dragmanick har en öppning och säljs i flera butiker. Varsam har flera olika typer av blixtlåsgrepp,
klicka här.

…………………………………………………………………………….
.

MINDRE AXELVÄSKOR & ”HÄNGA-RUNT-HALSEN-VÄSKOR”
Om man tänker köpa en axelväska som man hellre vill ha hängande runt halsen försök hitta en som väska man kan korta av axelremmen på. Väskbutiker och skomakare brukar ha verktyg för hålslagning.

Euforia.AA8651
Rullstolsväska/Dag/Handväska
Foto: Euforias hemsida

Denna väska från Euforia kan placeras på rullstolen eller hängas med en bärrem om halsen. Väskan finns i två storlekar. Small som är 20,5 x 13,5 x 8 cm. Large som är 26 x 18 x 11 cm.
……………………………………………………………………….
.

MIDJEVÄSKOR & MIDJEBÄLTEN
Föredrar man väskor runt midjan finns midjeväskor. Många tycker dock att de känns bylsiga över magen, särskilt om man har ett hopknäppt ytterplagg ovanpå. Då kan Förvarings-, Sport- och Löparbälten vara alternativ. (Om man googlar på dessa ord får man upp en mängd olika modeller.)

Midjebälten finns dels sådana som går att knäppa ihop och dels sådana som träs över huvudet eller som man kliver i.

Clas Ohlson1Clas Ohlson 2
.

.

.

Egna foton

Asaklitts förvaringsbälte som säljs av Clas Ohlson har knäppanordning. Bältet har två expanderbara fickor med blixtlås (15 + 24 cm långa) för telefon, nycklar etc. På den högra bilden är bältet fyllt med en mobil och en plånbok.
……………………….

Naturkompaniet.N-2009271-1630_0

.

.

Foto: Naturkompaniets hemsida

Flipbelt är ett stretchigt tubbälte utan knäppning som finns i olika modeller. Bältena kan bäras under eller utanpå kläder och har flera öppningar runt midjan för telefon, pengar och nycklar.

Flipbelt Zipper är en modell som har en blixtlåsförsedd ficka och en som har nyckelhållare. Hur Flipper Zipper fungerar kan man se på Youtube: Klicka här
Säljs på Naturkompaniet.
……………………………………………………………………….
.

FÖRVARINGSFICKOR, MAGVÄSKOR, PASSVÄSKOR & SECURITYBAGS

Clas Ohlson.9286140330014Väska 13

 

               

.

.

.
Foto: Clas Ohlsons hemsida          Eget foto

Denna förvaringsficka heter Asaklitt och säljs av Clas Ohlson, den finns i färgerna svart, turkos och rosa. Den har måttet 16 x 13 cm. Den innehåller inte mindre än 9 fickor varav 3 med blixtlås och har kardborrbandknäppning.

Väska

.

Den är tänkt att hänga runt halsen, ett alternativ är att man i stället trär upp en eller två fickor på ett bälte som här på bilden  (fickan har en hälla på baksidan). Hällan sitter visserligen lite högt upp på fickan, så om man är kort får man placera skärpet en bit ovanför midjan eller flytta ner hällan.

.

.

……………………….

Apoteket Hjärtat.66022_602Apoteket hjärtat. 65833_604.

.

.

.

                              Foton: Apoteket Hjärtat hemsida.
GoTravel magväska Moneyminder & GoTravel passväska

Mag- och passväskor som man kan ha under kläderna finns i många butiker.
Apoteket Hjärtat har en serie som heter GoTravel. Deras magväska är 29 x 13 cm med 3 fack och en dragkedja. I  samma serie finns också en passväska  19 x 14 cm med 2 fack med dragkedjor.
Vad jag tycker är speciellt bra med dessa GoTravel-väskor är faktiskt färgenljusbeige och det är med tanke på stöldrisken, för har man en färgglad påse eller magväska lyser de lätt genom kläderna och man blir då lättare ett byte för eventuella bovar och banditer!
…………………

Vad som hände en gång på en Spanienresa som jag deltog i var att en (gående) medresenär mitt på dagen i en park i Barcelona fick sin midjeväska med pass och pengar bortryckt varefter rånarna rusade iväg med den. – Jag har också läst om rullstolsburna som blivit rånade på samma sätt. Om man rör sig i skumma kvarter kvällstid kan det därför vara speciellt bra om man har en dold förvaringsplats speciellt för pengar och nycklar och det gäller både gående och rullstolsburna.
…………………………………………………………………….

Väska 10Kv. Bältesväskor

.

Sömnadsbeskrivning på jeansväska, lösa fickpåsar & passväska, klicka här


passväska 1
…………………………………………………………………….

15x29 med text .20191127_124129  Sömnadsbeskrivning till: Midjeväska – magväska – axelväska

………………………………………………………………………………..
Länkarna är uppdaterade 2017-03-10