Etiketter

, ,

Tanto.IMG_6124.jpg

Tantolunden i Stockholm har en badplats Tanto Strandbad med rullstolsramp.

Det finns en del bad som är anpassade för personer med funktionshinder. Bassängerna har i allmänhet högre temperaturer än övriga samt lift eller hiss. Det finns både med sött och salt vatten.
Handikappupplysningen i Stockholm kan informera om handikappbad i Stockholm. Jag har inte hittat någon länk för hela Sverige, utan man får nog söka på nätet för varje län.
Badkartan (som jag hittade genom en annons) finns drygt 3.300 badplatser medtagna, man får upp några om man söker på handikappbad.

Här nedan kommer dock några exempel på bad anpassade för personer med funktionsnedsättning:
Stora Sköndals friluftscenter och bad är till för dig som har någon form av funktionsnedsättning och behöver extra hjälpmedel. Lift finns så man kommer ner och upp sittande, se bilden.

Beckombergas terapibassäng  har lift så man kommer ner och upp sittande.

Liljeholmsbadet i Stockholm (som hade lift och var ett anpassat bad) är nu dessvärre stängt. I DN 2016-08-17 står att  läsa att: ”Det anrika Liljeholmsbadet stängs på grund av säkerhetsrisker. Enligt Stockholms stad är badet i så dåligt skick att det inte längre kan användas. Att försöka reparera badet vore att bokstavligen kasta pengar i sjön, enligt en ny rapport.”

Ribersborgs handikappbad i Malmö Här kan du bada i havet, basta, spela spel, fika eller bara umgås. Hela anläggningen är handikappanpassad, både inomhus och utomhus. Här finns mobil lift från bryggan till havet. Det finns möjlighet att hyra lokalerna för fester och möten.

Lilla Amundöns handikappbad Göteborg Saltvattenbassäng med 34-gradigt vatten samt strand och klippbad och allt är handikappanpassat som tex badhiss ned i havet.

I Falu kommun finns det två badplatser som är försedda med ramp för rullstolsburna. Dessa badplatser är Roxnäs och Stångtjärn.

Halmstad med omnejd

Tylösand har Svärjarehålans handikappbad
…………………………………………………………………………

I detta sammanhang kan nämnas att det finns flera butiker som har baddräkter för personer med inkontinens: T.ex: AquaprodukterKlädvalet och Hartmann ScandiCare AB
…………………………………………………………………………

Stora Sköndal

Stora Sköndals friluftscenter med handikappbad
…………………………………………………………………………

Om du trycker på denna länk kan du få förslag på: Sommarvistelse för personer med funktionsnedsättning

Uppdaterad 2015-02-10
…………………………………………………………………………